Mercedes-Benz EU kontroll Viken og Akershus

Vi utfører EU kontroll av Mercedes-Benz i Viken og Akershus. Dersom du ønsker en grundig og gjennomgående EU kontroll av din Mercedes så kan vi hjelpe deg.

Verktøy og skiftenøkler til reparasjon av bil, service mercedes-benz viken og Akershus
La våre dyktige Mercedes-spesialister og mekanikere hjelpe deg med å utføre en grundig service på din bil. Vi har kompetansen – og verktøyet!

EU kontroll er av mange bileiere sett på som uønsket statlig byråkrati de er blitt påtvunget. Vi deler ikke det samme synet, og vi skal forsøke å videreformidle nettopp hvorfor vi mener EU-kontroll er et viktig og godt hjelpemiddel for å sikre en tryggere bilpark.

EU kontroll, eller periodisk kjøretøykontroll, PKK, som det også kalles, er en årlig sjekk som gjøres på et kjøretøy for å vurdere kjøretøyets imøtekommelse av en rekke tekniske og mekaniske krav til kjøreevne, miljø og sikkerhet. Periodiske kjøretøykontroller er ikke unikt til Norge, men vi har en av verdens beste gjennomføring av denne typen tester. PKK og dyktige bilister resulterte i at Norge i 2016 hadde verdens laveste trafikkdødlighetsrate i verden. (Med unntak av to små land, Maldivene og Monaco)

I følge nyere data fra SSB har denne raten blitt enda lavere de siste årene, og dette lover svært godt for norske bilister, fotgjengere og myke trafikanter. For å kunne bidra til å ivareta verdens tryggeste bilpark og biltrafikk blant land med over 400 tusen innbyggere, så satser vi tungt på gjennomføringen av våre EU kontroller av Mercedes i Viken og Akershus.

En grundigere EU kontroll for en sikrere kjøreopplevelse

Det er mange flotte verksteder i Norge som leverer grundige og sikre EU-kontroller. Til tross for at norske verksteder hovedsakelig er motiverte til å bidra til å forbedre trafikksikkerheten gjennom grundige EU-kontroller, så er det dessverre noen useriøse aktører i bransjen.

Vi tar sterk avstand fra useriøse verksteder som leverer feilaktige eller falsifiserte resultater for å EU-godkjenne biler med mangler. Ifølge dinside.no mistet 170 billister i slutten av 2019 sin EU-godkjenning, dette ble fattet grunnet kontrolljuks fra verkstedet sin side.

Slike hendelser er heldigvis unntaket fra regelen, og forekommer relativt sjeldent. Til tross for dette er unntakshendelser, forekommer det dessverre jevnlig. I 2016 mistet hele 63 verksteder godkjenningen sin fra statens vegvesen grunnet juks og slurv med EU kontroller.

For å være på den sikre siden, så anbefaler vi deg og alle andre Mercedes-eiere å velge trygge og sikre verksteder. Vi i Andresen Bil tilhører denne kategorien verksteder. Vi har vært i drift i snart 70 år, og vi har levert kvalitetsverkstedtjenester siden da. Hvert år gjennomfører vi hundrevis av EU kontroller på vegne av Mercedes, Peugeot, Citroen og Smart-eiere.

Våre grundige EU-kontroller

For å sikre våre kunder en trygg kjøreopplevelse, så tar vi ikke lett på EU-kontroll av blant annet Mercedes-Benz. Vi går metodisk til verk ved EU-kontroll av Mercedes i Viken og Akershus, ethvert kritiske kjøretøyssystem og mekanikk blir grundig testet hos oss. Dersom din Mercedes har gjennomgått EU kontroll, og blitt godkjent av vårt verksted, så kan du være sikker på at bremsesystemet, lysene, beltene, og bilens miljøaspekt oppholder ethvert statlig krav til sikkerhet og emisjonsgrenser.

Vi mener at grundige EU- kontroller av Mercedes-Benz er viktig for å sikre bileiere i Viken og Akershus en trygg kjøreopplevelse. I tillegg til å sikre føreren en trygg kjøreopplevelse, så er også EU-kontroll et viktig verktøy for å sikre omgivelsene en trygg opplevelse i møte med ditt kjøretøy. Ved EU kontroller sjekkes både bilens trafikksikkerhet og imøtekommelse av miljø-krav. Dette gjør at dine omgivelser ikke puster inn farlige avgasser, og at du og dine omgivelser i en ulykke vil ha større sjanse for å komme unna med kun lettere skader.

Vårt prisløfte for service og EU-kontroll

I tillegg til å gjennomføre grundige EU-kontroller for å sikre deg og dine en tryggere kjøreopplevelse, så tilbyr vi også konkurransedyktige priser. Vi er så sikre på vår evne til å levere kvalitetsverkstedtjenester, samtidig som tjenestene har en konkurransedyktige pris, at vi har et prisløfte.

Prisløfte vårt viser til vår evne til å levere verkstedtjenester til lavere, eller like priser som andre konkurrerende godkjente verksteder. Dersom vilkårene til vårt prisløfte imøtekommes, og et konkurrerende tilbud er rimeligere enn vårt, så vil vi matche deres pris.

Følgende vilkår gjelder for prisløftet:

  • Gjelder for alle Mercedes-Benz personbiler og nyttekjøretøy.
  • Gjelder for mekaniske reparasjoner, elektronikk og service.
  • Konkurrerende tilbud må være for identisk arbeid med samme deler, og må kunne dokumenteres på forespørsel.
  • Konkurrerende tilbud må være fra et godkjent bilverksted.
  • Konkurrerende tilbud må være av nyere dato.
  • Prisløftet har ikke tilbakevirkende kraft.

Litt om oss

Vi er et kjent merkeverksted for blant annet Mercedes-Benz med avdelinger i Ski og Askim. Andresen Bil ble startet opp helt tilbake i 1952. Siden den tid har Andresen-familien ledet et dyktig team med mercedes-spesialister og mekanikere for å kunne levere verkstedtjenester til kravstore mercedes-eiere i Viken, Akershus og Østfold.

Dersom du kun ønsker det beste for din Mercedes, så bør du vurdere å komme innom oss neste gang du trenger en EU-kontroll. Vi er sikre på at vi kan gi Mercedesen din den oppmerksomheten og omsorgen den fortjener. Ring oss på 40 69 05 60, eller bruk vårt kontaktskjema dersom du lurer på noe. Du kan også bestille en EU-kontroll for din Mercedes på telefon eller på skjemaet.

Andresenbil logo

Bestill verkstedtime